Blaarkoppen

Op en om de kloosterboerderij lopen onze koeien van een wel heel uniek ras: de Groninger blaarkop.Een eeuwenoud koeienras dat in de jaren 70 bijna bleek uit te sterven, door de introductie van de Holstein- fokkerij. Gelukkig zijn er veel mooie zuivere bloedlijnen bewaard gebleven, zodat we heden ten dage ook nog kunnen genieten van dit prachtige ras!

 

Het jaar 2014 is zelfs uitgeroepen tot “jaar van de blaarkop!

 

De blaarkop is een z.g. dubbeldoel ras, en dus geschikt voor de melk en vleesproductie. De soberheid en duurzaamheid van de blaarkop maakt ze bij uitstek geschikt voor een biologische bedrijfsvoering.Met hun eigen bloedgroep, eigenwijze karakter en hun markante uiterlijk zijn ze voor velen een sieraad in het landschap!De blaarkoppen op de kloosterboerderij worden voornamelijk gehouden voor de melkveehouderij.

Ze liggen heerlijk buiten of ‘s winters in de stro-potstal, die tweemaal daags wordt ververst. Ze worden gemolken door een heuse melkrobot , waar ze zich op hun zelf gekozen tijdstip mogen laten melken !

…Slechts aan het einde van hun (lange) carrière maken we de cirkel rond door het geslachte rund dankbaar te verdelen in geportioneerde stukken vlees en te verwerken tot verschillende soorten worst, hamburgers en aanverwante producten.

Blaarkoppenvlees

Het vlees van de Groninger Blaarkop mag uniek genoemd worden. Het heerlijke gemarmerde, gerijpte vlees leent zich bij uitstek voor culinaire hoogstandjes. Maar ook voor de ” alledaagse pot” is het blaarkoppenvlees geschikt; de gehele koe wordt verwerkt tot handzame portie’s en diepgevroren verkocht vanuit de boerderijwinkel.

 

Naast de verkoop van de vlees-onderdelen worden er ook verduurzaamde vleesproducten verkocht voor particulier , horeca , speciaalzaken, plattelandswinkels en groothandel. We streven er naar het blaarkopvlees de aandacht te geven die het verdient en zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke en/of biologische kruidenmixen.Een bekend fenomeen in het noorden zijn de ” droge worsten “. Van oudsher gemaakt van varkensvlees, maar nu door de nieuwe productie-en houdbaarheidsmethodes ook leverbaar met (blaarkop)rundvlees! Op de kloosterboerderij worden op dit moment de volgende worsten verkocht:

 

Blaarkoppenworst.Een heerlijke, fijngemalen worst van 100% biologisch blaarkoppenvlees. Door de fijne structuur en het niet te scheutig omgaan met kruidnagel, is deze worst geschikt voor vele monden (!). De worst wordt per stuk verpakt in “gasverpakking” , zodat hij lekker lang houdbaar is. Het geheel wordt verpakt in een luxe doosje, waardoor het ook uitermate geschikt is als dankbaar geschenk!

 

 

 

 

 

Kanunnikenworst.Een grofgemalen (mit dikke kloet’n) worst met 50 % biologisch blaarkoppenvlees en 50% gangbaar varkensvlees. Voor de kruiden is gekozen voor een traditionele mix met ruim kruidnagel. Deze veeleters-worst wordt diepgevroren geleverd.

 

 

 

 

 

 

 

Selln’er Select worst.Een hele aparte, onnuur ” frisse” worst, met een lichte pepersmaak. Echt een fijnproeversworst die qua smaak dicht bij osseworst komt. 100% biologisch blaarkopvlees. Ook deze worst vindt u bij ons in het vriesvak.

 

BlaarkopBoekouBurgers.In ons streven elk product uniek te maken, is in 2013 de blaarkopboekouburger geïntroduceerd.Een hamburger die opvalt door z’n grove structuur en heerlijke ” bite”. Hij is gemaakt van 100% biologisch blaarkoppenvlees. Ook de kruidenmix is 100% biologisch , waardoor deze burger dus biologisch gecertificeerd geleverd wordt. Het geheel wordt vacuum verpakt en diepgevroren geleverd. Momenteel te leveren in 100 en 200 grams uitvoering. BlaarkopBoekouBurgers zijn zeer geschikt voor het horeca segment en zijn een ware aanwinst voor menig overheidsinstelling en bedrijfskantines.

 

 

Bel gerust voor meer informatie !Verder blijven we continue op zoek naar nieuwe producten. Heeft u een idee ? Wij horen het graag!

 

 

 

Openingstijden:
1 mei tm 1 okt: Di tm Zo: 10:00 - 16.30
1 okt tm 1mei: Do tm Zo: 10:00 - 16.30

Lauder Hokweg 11, 9551 XV Sellingen

06 - 52037571

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now