bel-png transp.png
achtergrond lente.jpg

Een  toenemend aantal mensen, waaronder opmerkelijk veel millennials, onderbreken hun hectische leven voor een korte of langere retraite in een klooster, ondernemen een gedeeltelijke pelgrimstocht of boeken een ecolifestyle-weekend in de Ardennen.

Een verademing, maar bij thuiskomst staan de opgedane ervaringen al snel weer onder druk. Een veeleisende baan, relaties, social media en massamedia eisen hun eigen tijd weer snel op.

En het wil maar niet lukken om de ervaren stilte, de ontspanning van het lopen en een ecologische levensstijl vast te houden.

Het lijkt wel of het alles of niets is.

Niet te combineren met je dagelijkse leven ook. En voorgoed in een klooster gaan is ook al geen optie; Dan móet je opeens van alles en misschien ook nog wel een of ander eng geloof aannemen.

Maar wat als we al deze zaken nu eens samenbrengen in een digitaal klooster, een seculiere gemeenschap waarin we  onze stilte, onze pelgrimstochten en basis leefstijl stap voor stap kunnen samenbrengen.

Want we hoeven ons niet levenslang op te sluiten in een vochtig gebouw: we kunnen al die technieken, workshops en handigheidjes uit de kloostertraditie natuurlijk gewoon vertalen naar onze huidige manier van leven. Dat hebben we tenslotte met meer dingen gedaan.

Als je nu even op onderstaande bel drukt geef ik je een indruk van hoe dat er uit kan zien

(en dan houden de kerkklokken er ook mee op!)