De pioniers

werkgroep full-low-res.jpg

Nog vóor de bewonersavond van 13 juni hebben we 14 eerste deelnemers (pioniers) een bezoek gebracht, waarbij ook een energieadviseur en installateurs aanwezig waren. Het aantal aanmeldingen liep toen al gestaag door en liep na de info-avond op tot in totaal 100 aanmeldingen. De werkgroep (zie foto boven) kan nu dit najaar doorpakken.

Inmiddels wordt de tweede groep aanmelders benaderd voor een afspraak en hopen we de belangstellenden van ná 13 juni nog vóor het eind van dit jaar te kunnen bezoeken.

(lees meer)

Dit najaar pakken we door!

Verhalen van de eerste deelnemers

De familie Bugel, Johan en Eveline, woont al 35 jaar aan de Jacob de Weerdstraat in Boven Pekela.

Nu ze beiden gepensioneerd zijn besloten ze dat ze keuken eens flink wilden gaan renoveren en wat uitbreiden; weg met de hokjes en een deur naar de tuin. In alle andere ruimtes van hun huis hadden ze al isolatie aangebracht en op dak lagen 16 zonnepanelen te schitteren.

Het vrijstaand huis dateert van 1927 en in die tijd werden de buitenmuren nog zonder spouw gebouwd. (lees meer)

low graphic-pekela-geeft-gas!.jpg

We gaan, in een gesloten, proces onder hoge druk zélf ons eigen gas maken en daarmee kunnen we  onze huizen voor 50% zelf van gas voorzien.  Die overige 50% gaan we besparen door iedereen in de gelegenheid te stellen een hybride warmtepomp aan te schaffen

(lees meer)

Het stappenplan

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now